Träbåtsfestivalen i Skärhamn är ett återkommande händelse som har varit i Skärhamn sedan 2007, med undantag av pandemi åren har detta varje år varit en stor publiksuccé i en hamn som vi tycker passar alldeles utmärkt för en träbåtsfestival. Den ligger bra till på kusten och hamnen är väl skydda för väder och vind.

Träbåtsföreningen arrangerar festivalen ihop med Södra Bohusläns Turism, vi har en enkel uppdelning emellan oss. Vi tar hand om båtar och bryggor, de tar hand om allting på land.

Vi samlas i Skärhamn på fredagen den 5 Juli, efter 12.00 har vi tillgång till bryggorna, vi ”parkerar” båtarna i grupperingar där de hör hemma, lika barn leka bäst och det blir fina bilder när klinkbyggda jullar och snipor samsas, segelbåtar och grosshandlarbåtar gör detsamma.

Som båtgäst får du och en besättningsman för den facila kostnaden om 700 kronor två nätter i gästhamn med tillgång till el, soptömning och WC/dusch, middag på fredag och lördag och en massa annat. Vi fakturerar kostnaden efter festivalen.

På lördag förmiddag inviger vi festivalen, under helgen går en jury på bryggorna för att utse vinnarna i de olika klasserna. Prisutdelning sker på söndag em. Festivalen avslutas 16.00 på söndagen och vi skiljs åt.

Som vanligt får de första 10 anmälda båtarna som anmäler sig en present från en av våra sponsorer vid ankomst till Skärhamn.

  Anmälan till Träbåtsfestivalen 2024

  Anmälare

  Förnamn*

  Efternamn*

  Adress*

  Postnummer*

  Ort*

  Telefon

  Mobil

  E-post*

  Båtuppgifter

  Båtens namn* Båttyp*

  ex. NC-kryssar, folkbåt,...

  Båtkatergori*

  TrämotorbåtTräsegelbåtRoddbåtTraditionsbåt

  Traditionsbåt kan vara byggd i annat material än trä, dock i traditionell anda och formspråk

  Byggår

  Byggort

  Båtbyggare

  Längd(m)*

  Längd ink. ev. peke(m)

  Bredd(m)*

  *Båtdimensioner krävs för bryggplanering

  Djupgående(m)

  Motortyp

  Deplacement(ton)

  Eventuell segelyta

  Båtens historik*

  Skriv en kort sammanfattning på maximalt 700 tecken. Antal tecken kvar: 700

  Deltar i tävlingen?

  Ladda upp bild

  Betalning
  Deltagaravgiften är 700 kronor för medlem i Västkustens Träbåtsförening. I detta ingår bl.a. kajplats med el för två nätter (fredag till söndag), gemensam måltid vid Gästhamnskontoret på fredag samt festivalmiddag på lördag för besättningarna. För icke-medlemmar tillkommer en kostnad på 300 kronor motsvarande årsavgiften för ett medlemskap i Västkustens Träbåtsförening. Vill du bli medlem och därmed stödja arbetet med att bevara vårt kulturarv ansök här:

  www.trabat.se/kontakt/bli-medlem

  Betalning för festivalen tas i år ut i efterskott via en faktura.

  Användning av uppgifter
  Vi behandlar insamlade uppgifter enligt GDPR,

  trabat.se/gdpr-policy/
  I och med anmälan godkänner jag att föreningen får använda bild och text i samband med festivalaktiviteter samt på föreningens hemsida och facebook-sida.

  Skriv in tecknen nedan:

  captcha

  Skriv in tecknen i ovan ruta, beakta enbart stor/liten bokstav. Teckentjocklek har ingen inverkan på svaret.

  Vi ses i Skärhamn!

  Anmälan till Träbåtsfestivalen 2024