Information om festivalen:

När den årliga träbåtsfestivalen intar Skärhamn är det till ljudet av tändkulemotorer och doften av tjära, hampa och trä. Under helgen den 5-7 juli blir Skärhamn samlingsplats för närmare 100 träbåtar. Hit lockas besökare för att beundra båtarna och dess bryggliv, marknad, musik och aktiviteter. Dagar för såväl den inbitne träbåtsentusiasten som familjen.

Festivalen startar redan fredagen den 5 juli då träbåtarna tar över hamnen i Skärhamn. En attraktion i sig är att strosa runt på bryggorna och beundra flaggspel och tilläggningar i full aktivitet. Restaurangtältet håller öppet under fredag-och lördagkväll med lokala band som underhåller.

Lördagen den 6 juli kl. 10.00 invigs Träbåtsfestivalen. Utöver de fantastiska träbåtarna som ligger förtöjda längs alla bryggor bjuds det under helgen på musikunderhållning, uppträdanden, hantverksgata och marknad med marina produkter, utställning av veteranbilar och prova på-aktiviteter för hela familjen.

Festivalfärjan transporterar besökare mellan torget och Tjörns segelsällskaps klubbhus vid södra hamnen. En skyttel som under lördagen och söndagen erbjuder en extra upplevelse att få se alla båtarna längs kajen och bryggor från inloppet. Med personfärjan binds också området samman på ett naturligt sätt i en cirkelformad slinga som utgör hela festivalen.

När träbåtsfestivalen kommer till Skärhamn för trettonde året den 5-7 juli, blir det en lokal folkfest som lockar båtentusiaster, familjer, turister och bofasta. Med träbåtsnostalgi och hantverkskraft kring båtarna med dofter från förr. Med musik i den ljumma skymningen, aktiviteter, båtutställning och sjudande bryggliv. En festival mitt i västkustens hjärtplats.

Mer information kommer här på sidan när vi kommer närmare festivalen.

Välkommen till Skärhamn 5-7 juli – med eller utan båt!

Några av våra favorit bilder från förra året:

« av 11 »