Västkustens Träbåtsförening hälsar alla deltagande besättningar varmt välkommen till Skärhamn, nedan har vi lite information om festivalen och placering av båtarna.

Ni kommer att bli motagna vid ankomsten till Skärhamn av Birgitta (mobil 070-886 69 11), Tore , Mikael ochPer som är festivalens hamnvärdar. Som ankommande båt känner igen oss på långt håll på våra skäravarselvästar. Vi hjälper till vid ankomsten till Skärhamn och försöker svara på frågor under festivaldagarna.

Festivalområdet med diverse olika aktiviteter, sträcker sig över hela hamnområdet. Här finns mycket att titta på och göra för alla besökare som väntas komma. Huvudnumret är givetvis de deltagande båtarna som smyckar kajer och bryggor.

Nytt för i år är att södra hamnen stängs av för biltrafik, vilket ger ett lugnare och tryggare promenadstråk för besökarna. ”Träbåtsfärjan” går i skytteltrafik mellan torget och Tjörns segelsällskaps klubbhus vid södra hamnen och erbjuder en extra upplevelse att få se alla båtarna längs kajer och bryggor utifrån inloppet.

En annan nyhet för i år är presentation av deltagande båtar vid ankomsten till Skärhamn..Mellan kl 14 och 18 på fredag berättar vår konferencier Mats Berggrenom din båt, var den kommer att ligga osv för besökarna. Om du har möjlighet, meddela Matspå mobil 070-609 54 42, när du är på väg in i Skärhamn.

Kanske transporterar du båten till Skärhamn på annat sätt än på egen köl. Behöver du hjälp med lyft/sjösättning, hör av dig i god tid till Birgitta på mobil 070-886 69 11 eller mail hamnvard.vtf@gmail.com.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att deltaga i år är vi tacksamma om du meddelar oss det. Ring Birgitta på mobil 070-886 69 11 eller mailhamnvard.vtf@gmail.com.

Viktiga tidpunkter

  • Fredag 6/7 kl 14. Från denna tidpunkt är bryggor och kajer reserverade för festivalen.
  • Fredag 6/7 kl 20. Samkväm för deltagande besättningar vid Gästhamnskontoret. Föreningen bjuder på räkor och dryck.

Prisutdelning till de 10 först anmälda båtarna som är på plats.

  • Fredag 6/7 kl 18. Den extra flytbryggan dras på plats. Denna bogsering är väderberoende så vi ber om förståelse för eventuell ändring i tidsschemat.

  • Lördag 7/7 kl 10. Festivalen invigs vid Gästhamnskontoret.

  • Lördag kväll. Middag för deltagande besättningar i Tjörns segelsällskaps klubbhus

  • Söndag 8/7 kl 15.30. Prisutdelning och avslutning vid Gästhamnskontoret. Därefter dras den extra flytbryggan bort.

Mer information – Festivalprogram 

Betalning

Betalning för deltagande i Träbåtsfestivalen sker vid Gästhamnskontoret vid särskilt sekretariat. Då får du bl.a. årets festivalvimpel. Sekretariatet är bemannat fredag kl 14-18 och lördag fm.

Det går att betala med Swish, kort eller kontant.

Väl mött i Skärhamn!