Bilder från Båtmässan i Göteborg 2020

På 2020 års Båtmässa var det främst två fotografer, Mats Hylander och Mats Berggren, som stod för dokumentationen. Stort tack för ert arbete.
Om du inte hade möjligheten att besöka Båtmässan på plats hoppas vi att nedanstående bilder ger en bra känsla inför starten av 2020 års båtsäsong.
Bläddra på, mycket nöje!


I vår tidning Akterspegeln nr 23 kunde man i ett reportage om Båtmässan läsa:

båten skall vara möjlig att transportera samt rustad för utställning i månadsskiftet januari/februari när vintern är som kallast, mörkast och ibland snöigast

Stort tack till er båtägare som antog den utmaningen och tog i litet extra för att få båten klar i tid till mässan!

Inflyttning 27-30 Januari
Kl 0800 måndagen den 27 januari är det dags! Dags att se om verkligheten stämmer överens med alla tankar, idéer och ritningar vi jobbat med. Vi mäter och markerar, tar emot lastbilar, styr placering av båtarna mha mässans duktiga truckförare, bär och flyttar runt material. En dragstång som gick av fixades snabbt med svetsen.

På fredag skall allt vara klart. Då kommer pressen och speciellt inbjudna gäster.

« av 2 »

Båtmässan 2020 1-9 Februari

Dessa dagar är Båtmässan öppen för allmänheten. Vi hade många intresserade besökare som tittade, frågade och kommenterade. Glädjande nog mycket ungdomar och barnfamiljer. Försäljningen av lotter på segelekan och i vår tombola gick mycket bra. Ibland hörde man till och med kommentaren att detta är ”de riktiga båtarna”. Kan det vara verkligen så?   

« av 10 »

Utflyttning 10-12 Februari
Redan kl 18 på söndagen började vi att packa ihop. Festen är slut, nu skall vi göra allting vi gjorde vid inflyttningen fast i omvänd ordning. Tack vare båtägare, en handfull medlemmar från föreningen, duktiga truckförare och lastbilschaufförer gick utflytten fint även i år. Sist ut genom porten blev Doris som vi med säkerhet även kan beskåda på Träbåtsfestivalen i Skärhamn.

På återseende på Båtmässan 2021!

« av 2 »

Christina Stenberg höll under mässan ettföredrag om Einar och Carl-Eric Ohlson livsverk. Nedan kan ni se filmen ”The Ohlson brothers Olympic era” som passar in på ämnet.