Bilder från Båtmässan i Göteborg 2019

På 2019 års Båtmässa var det främst två fotografer, Mats Hylander och Mats Berggren, som stod för dokumentationen. Stort tack för ert arbete.
Efter idogt sorterande och redigerande kan vi nu presentera deras bilder, 197 st, upplagda i olika album.
Bläddra på, mycket nöje!


Inflyttning 28-31 Januari
Kl 0715 måndagen den 28 januari anländer första klassiska båten ”Gill” till Båtmässan. Hon känns enorm. Under de kommande 4 dagarna är vi fyra personer plus båtägarna som jobbar med att bygga utställningen. Tar emot lastbilar, styr placering av båtarna mha mässans duktiga truckförare, bär och flyttar runt material. På fredag skall allt vara klart. Då kommer pressen och VIP-publiken.

« av 2 »

VIP-kväll 1 Februari
På VIP-kvällen är det mycket folk i E-hallen där Västkustens Träbåtsförening är värdar. Lotterierna startar upp, bildspelen rullar, Matroserna sjunger och stämningen är god. Kl 18 anländer bussen från Skärhamn med Theodor och ett 50-tal gäster. Stämningen blir om möjligt ännu bättre.

« av 5 »

Båtar, publik och funktionärer 2-10 Februari
Under de ordinarie mässdagarna hade vi mycket folk och blandad publik i E-hallen. Det fanns något intressant för de flesta; våra duktiga modellbåtsbyggare, våra vänner i Veteranbåtsföreningen, Fyrsällskapet, föreningen Laurin, och inte minst de 10 utställda båtarna. Vi informerade, sålde lotter, värvade medlemmar och pratade med folk. Trevlig stämning!

« av 10 »

Avslutningsfest 9 Februari
På sista lördagen bjuder föreningen alla funktionärer i E-hallen på avslutningsfest. Så även i år. Traditionell sillbuffé, i år förstärkt med strömming och potatismos smakade fint. Allt intagit i restaurang Beach-Club. Lubbe & Friends stod för uppskattad musik och sång.

« av 5 »

Utflyttning 11-12 Februari
Redan kl 18, när mässan stängt, söndagen den 10 februari började vi att packa ihop. Nu gällde det att göra allt det vi gjorde 28-31 januari i omvänd ordning. Festen är slut, klockan 0700 på måndag kommer den första lastbilen. Det gick fint även i år tack vare båtägare, en handfull medlemmar från föreningen, duktiga truckförare och lastbilschaufförer. Sista båten lämnade E-hallen på tisdag em. Det var ”Gill” som skulle hem till Lidköping. Tack för 2019!  

« av 2 »